Finn dine øyeblikk, moments, klimaks!

Register

When

9. - 18. February.

Time: 10:00 - 13:00


What

Organized by IJ Institutt for Journalistikk and Mediebedriftene - MBL

Kall dem hva du vil, de store øyeblikkene. Men dette er stedet i en historie der du blir grepet, fascinert, livredd - øyeblikkene når en person gjør noe, viser noe, sier noe som går rett i hjertet på deg. Så er du fanget. På denne workshopen vil du se mange eksempler. Men kurset er enda mer praktisk. Du lærer å lage din egen historie med klare øyeblikk på video. Og du bruker selv teknikkene og finner øyeblikkene.

Du kjenner sannsynligvis prinsippene for god journalistikk. En god vinkel. Historien må etableres, karakterene stilles opp, fakta presenteres. Alt som er bra. Men det er sjelden den typen som huskes. For plutselig er det et øyeblikk der hovedpersonen sier noe uforglemmelig:
"Det er den store kjærligheten, og har vært hver eneste dag. Ingen uro, bare kjærlighet. Kjærlighet." (Jon, 101 år, om å feire sin 80-års bryllupsdag med Rita)
Disse øyeblikkene kommer ikke av seg selv. Du må se etter dem, planlegge dem, og
ikke minst være nøye med dem. Det krever en spesiell journalistisk teknikk som
du vil lære i løpet av kurset. Det handler om å etablere konfidensialitet. Riktig atmosfære. Stille de riktige spørsmålene. Og ta de rette pausene. Og belønningen er stor. For når du først har lært kunsten å finne de store øyeblikkene, er resten av ingrediensene nesten likegyldige. Folk vil alltid huske historien din.
På kurset vil du få mange eksempler på store øyeblikk i små historier. Men kurset er først og fremst praktisk, med materiale der du selv må klippe små historier med store øyeblikk. Du må ta opp og redigere historier selv med fokus på det store øyeblikket. Og du vil få en oppgave å ta med hjem som du må gjøre til en uforglemmelig historie.
Hvem vet, kanskje du endrer måten du driver journalistikk og historiefortelling for alltid etter at du har lært å finne de store øyeblikkene.
Kurset krever at du har jobbet noe med visuell historiefortelling og videoredigering tidligere.