Innsyn i praksis

Register

Kontroll over informasjon gir makt. Hvordan få tilgang til informasjonen du har behov for?

When

24. March.

Time: 15:00 - 16:00


What

Organized by SUJO, Cappelen Damm Akademisk & MCB JoLab

ÅPENT FOR: ALLE

Innsyn bidrar til at innbyggerne får mer oversikt og kontroll i eget liv. For en redaksjon handler innsynsarbeid om å ta makt og initiativ tilbake til redaksjonen. En får bedre oversikt, og kan lage bedre saker.

Journalist og forfatter Tarjei Leer-Salvesen er klar med sin nyeste bok; «Innsyn i praksis». Onsdag, 24.mars, inviterer Senter for undersøkende journalistikk (SUJO), Cappelen Damm Akademisk og Media City Bergen Journalism Lab (MCB JoLab) til digitalt bokslipp av «Innsyn i praksis». Direkte fra Kristiansand vil du høre fra forfatteren selv og intervjuer Liv Iren Hognestad, Førstelektor ved avdelingen for journalistikk, medier og kommunikasjon, NLA Høgskolen.

Tarjei Leer-Salvesen har over 20 års erfaring som journalist, fra blant annet fra NRK Brennpunkt, Dagbladet og Klassekampen. Nå jobber Leer-Salvesen med undersøkende journalistikk i Fædrelandsvennen og sitter i Pressens offentlighetsutvalg. Hans nyeste bok; «Innsyn i praksis» (2021), er en håndbok for alle som vil lære seg hvordan de får tilgang til informasjon de har behov for. Boken tar deg med i jakten på varslingssaker i kommunen, elleville krimavsløringer og et rådhus som ble dumpet i skogen. En gjennomgang av lover og regler kombinert med tallrike praktiske eksempler gir leseren opplæring i bruk av ulike innsynsverktøy.