Internasjonaliseringsworkshop del 1

Tickets

Er du klar for å satse internasjonalt? Det finnes mange spørsmål bedrifter må ta stilling til før de satser internasjonalt. Spørsmålene kan påvirkes av kultur, reguleringer, handelsregler, samt markedstrender i målmarkedet.

When

8. November.

Time: 08:30 - 15:00


What

Internasjonal vekst

Er du klar for å satse internasjonalt? Det finnes mange spørsmål bedrifter må ta stilling til før de satser internasjonalt. Spørsmålene kan påvirkes av kultur, reguleringer, handelsregler, samt markedstrender i målmarkedet. Vi vil i dette vekstprogrammet jobbe aktivt sammen med deg for å finne svar på følgende spørsmål:

1: Hvilke behov finnes i markedet og hvordan blir de best tilfredsstilt?
2: Har bedriften de nødvendige ressursene og aktivitetene for å konkurrere?
3: Hvilken markedsposisjon vil det være lønnsomt å innta?
4: Hvilken risiko tar bedriften og hvordan kan risikoen minimeres?

Vi ønsker å tilgjengeliggjøre vår internasjonale markedskompetanse på et tidlig stadium, slik at din bedrift kan kartlegge markedet og lage en plan for internasjonal vekst. Vi inviterer derfor til to dager der du får muligheten til å jobbe med ditt selskaps internasjonale vekstprosjekt. I dette programmet tilbyr vi hjelp fra eksperter på vårt eksportsenter, og fra våre 34 kontorer i 30 land. Etter programmet vil du ha et klarere bilde av markedet ditt, samt ha skissert en plan for hvordan du skal gå frem med din internasjonale satsing.

Første samling
08.11.2018 kl. 08:30-15:00
Media City Bergen, Lars Hilles gate 30, Bergen

Andre samling
27.11.2018 kl. 08:30-15:00
Media City Bergen, Lars Hilles gate 30, Bergen


Programoversikt

Før første samling melder bedriften inn et målmarked, kundesegment, og en kortfattet forretningsmodell for sitt hjemmemarked. 

På første samling jobber vi med forretningsmodellering og kartlegger markedskrefter, industrikrefter, makroøkonomiske forhold og nøkkeltrender i målmarked. Videre identifiserer vi risiko knyttet til ekspansjon og eksport.

Mellom samlingene vil bedriften jobbe med sin forretningsmodell og sparre med Innovasjon Norge. Selskapet kobles opp mot utekontor i målmarked for videre vekst.

På andre samling vil vi lage en markedsintroduksjonsplan og se på kritiske suksessfaktorer for å lykkes i målmarked. Vi går deretter gjennom hva bedriften kan gjøre og Innovasjon Norge kan gjøre for å sikre en suksessfull markedsintroduksjon.

Burde ditt selskap melde seg på? 
Målgruppen for programmet er etablerte bedrifter med en omsetning og et verifisert verdiløfte, som aktivt søker internasjonal vekst. Vi anbefaler at dere stiller med to til tre personer slik at dere kan jobbe i team underveis. Deltakerne bør ha eller være tiltenkt en relativt sentral rolle i internasjonaliseringsarbeidet til bedriften.

Vi ønsker dere velkommen til en hyggelig og informativ workshop. Vi har begrenset plass, vær derfor tidlig ute med å melde dere på.

Vel møtt!

 

Where

Media City Bergen
Lars Hillesgate 30
5008 Bergen

Tickets

Organizer

Innovasjon Norge