Sportskonferansen 2022

Kjøp billett

Sportskonferansen 2022 er stedet for innhold, innovasjon og inspirasjon for alle interessert i sportsjournalistikk- og sportsproduksjon.

When

27. October.

Time: 09:00 - 15:00


What

Sportskonferansen samler sportsmediene i Norge til en full dag med faglig påfyll, og en feststemt kveld hvor de beste bidragene i bransjen skal hylles.

Her er noe av programmet:

 • Therese Johaug er engasjert som ny ekspertkommentator i NRK. I samtale med Viasats og NSF-styrets Regine Leenborg Athonessen vil de blant annet snakke om hennes erfaringer med norske journalister gjennom en lang og svært innholdsrik karriere, på godt og vondt. Hun har også en ny bok i ermet.

 • Det er et enormt fokus på kanskje verdens mest omtalte spiss, som tilfeldigvis også er norsk. Det vil bli en meningsutvelsking om dekningen av Erling Braut Haaland og rettighetene som er knyttet til ham. Ledet av VGTVs og NSF-styrets Carina Bredesen.

 • Digitale påfunn er en økende del av sportsjournalistikken. Hvilke knep har Dagbladets Rødt Kort gjort? Noen av Dagbladets medarbeidere, anført av sportsleder John Rasmussen kommer for å tegne og fortelle litt. Og vi får også et innblikk i fotografenes verden der blant andre fjorårets Sport Awards-vinner Daniel Sannum Lauten er en av bidragsyterne.

 • Arilas Berg Ould Saada, nå TV2, tidligere VG, vil dele sine tips og erfaringer om kildepleie.

 • Veteran i en digital verden. Mette Bugge er ikke bare veteran, hun er faktisk pensjonist. Men gir seg ikke. Hun ruller ut sitt fargerike foredrag om digitale lyntips.

 • Sportspressen er mangfoldig. Fra de største redaksjonene i TV2 og NRK til enmannskontorene i en rekke lokalaviser. Hvordan skal man prioritere og håndtere alle formater? Rune Edøy i Tidens Krav har lang erfaring og vil gi sine tips i samtale med Dagsavisens og NSF-styrets Reidar Sollie, og kanskje noen andre enmannsbedrifter som dukker opp.

 • Det er nye sportsredaktører i store redaksjoner som NRK og VG og i regionavisene Bergens Tidende og Adresseavisen. Alle er ikke rekruttert fra sportens verden. Vi jobber med å få til en spennende samtale om sportsjournalistikken sett utenfra, en seanse som NRKs og NSF-styrets Gunnar Grindstein leder.

 • Johanna Garå, som leder svensk TV 4s program for rekruttering av kvinnelige sportskommentatorer, vil fortelle hvordan hun synes den jobben går.

 • Vi skal også innom dekningen av det kommende fotball-VM i Qatar. Omlag 15 norske journalister skal reise dit i tillegg til rettighetshaverne TV2 og NRK. Her kan det bli noen spennende gjester.

 

Samme kveld, er det duket for prisdryss i regi av Norske Sportsjournalisters Forbund med rød løper og hyllest av det beste innen nyheter, programmer og direktesendt sport i 2021/22. Årets sportsjournalist skal kåres, og hederspriser skal utdeles.

Priser

Konferansen

 • Sportskonferansen 2022, kr 2500,- inkl. mva
 • Sportskonferansen 2022, medlemspris*, kr 850,- inkl. mva

Konferansen + Awards

 • Sportskonferansen 2022 + Awards, kr 2700,- inkl. mva
 • Sportskonferansen 2022 + Awards, medlemspris*, kr 1000,- inkl. mva

Where

Media City Bergen (Atlantis Auditorium)
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Kjøp billett

Organizer

TV 2 Sport & Media City Bergen / NCE Media