Published 10.05.2017

Flimmer Film med eksklusiv tilgang til revolusjonerende 360-kamerateknologi

– En døråpner for oss, sier Christer Fasmer, produsent og fotograf i Flimmer Film.

FOTO: Flimmer Films ansatte utenfor kontoret i Bergen. 

Medieklyngens Flimmer Film har produsert en lang rekke prisvinnende filmer og serier for norsk TV, kino og internasjonal distribusjon, inkludert TV 2-suksessen Fjorden Cowboys. Nå har selskapet landet en eksklusiv avtale om å få ta i bruk splitter ny 360-kamerateknologi fra svenske Zero Parallax.

En døråpner  
Kamerasystemet har en optisk linse som løser en av de største utfordringene i produksjon av VR-video: Behovet for å sy sammen bilder etter ferdigskutt scene. Flimmer Film er én av kun tre aktører på verdensbasis som får tidlig tilgang til den revolusjonerende teknologien.

– Dette er en anerkjennelse for oss. Gjennom vårt arbeid de siste 17 årene har vi vist at vi har stor spennvidde i det vi produserer, og at vi mestrer historiefortelling. Når vi nå får tilgang til 360-teknologi i ypperste verdensklasse, foreligger det et hav av muligheter for oss. Vi har allerede kommet i kontakt med miljøer vi bare kunne drømt om å snakke med tidligere. Dette er en døråpner, og vi er i bresjen for den tiden vi er i nå, forteller Christer Fasmer, produsent og fotograf i Flimmer Film.

Se Flimmer Films Show Reel for 2016. VIDEO: Flimmer Film


Kan fortelle historier på nye måter
360-teknologien representerer helt nye måter å tilnærme seg filmproduksjon på. I tradisjonelle produksjoner har filmskaper fullstendig kontroll på den historien som fortelles og legger føringer på hvor fokus skal være, mens det i 360-video blir mye mer opp til den enkelte seer å velge hvor øynene ser. Samtidig må en ta høyde for problemstillinger som lyssetting og posisjonering av crew i scenen.

– Når man produserer 360-video handler alt om opplevelse for seeren. Vi ser på prosjekter hvor vi kan få utnyttet kamerasystemets fulle potensiale. Et mulig prosjekt er å koble systemet på en spesialtilpasset drone, slik at vi kan få spektakulære bilder fra luften. Det er nå opp til oss å utforske de bruksområder som gir seeren de råeste opplevelsene, sier Fasmer, som avslører at Flimmer Film tar sikte på å bruke teknologien til å bidra i NCE Tourism og NCE Medias Vidde-prosjekt

Forskningsmessige fordeler
De største filmproduksjonsselskapene sitter nå og utforsker det kommersielle potensialet i teknologien, men det er ikke bare i filmbransje det finnes uante bruksmuligheter for 360-video. Fasmer og Flimmer Film er i dialog med geobio & dyphavsforskning ved UiB om å ta kamerasystemet ned på Norskehavets bunn.

– Det er lagt strøm- og fiberkabler på havbunnen, noe som gir muligheter for å rigge opp 360-kamera med lys, som streamer bilder opp fra dypet. En av flere utfordringer er å lage et gjennomsiktig og tett kammer som tåler det utrolige trykket på havbunnen, men tenk bare på alle de ukjente artene man kan oppdage med en sånn installasjon, forteller en oppglødd Fasmer.

Presenterer på Straight from the Labs
På vårt Straight from the Labs-arrangement torsdag kommer Christer Fasmer for å presentere 360-teknologien og snakke om hvilke muligheter dette åpner for Flimmer Film som produksjonsselskap. Meld deg på her!